Szúnyoghálók

  A nyugodt alvás záloga

Mára már nélkülözhetetlenné vált a szúnyoghálók (rovarhálók) alkalmazása otthonunkban. Meggátolja a legyek, szúnyogok, és egyéb rovarok a lakótérbe jutását. Különösen ajánljuk hálószobákba és konyhákba, valamint kisgyermekes családoknak. A szúnyogháló meggátolja továbbá a pihék, tollak, levelek, allergén szöszök lakótérbe jutását is, nem beszélve az általuk keltett hatások elkerüléséről. Allergiások választhatják a pollen hálós kivitelt is, mely megakadályozza a pollenek bejutását a lakásba, így lényegesen mérséklődnek az allergiások tünetei. A napot is megszűri, bár nem kifejezetten árnyékoló.  A szúnyogok elleni védelemre sokan használnak vegyi és/vagy fizikai eszközöket. De egyre többen térnek át a szúnyogháló használatra, mivel így nem kell elviselni a riasztók helyenként kellemetlen szagát, környezetre, és egészségünkre káros hatásait. Míg a riasztókra rendszeresen kell költeni, a szúnyogháló egy tartós, biztos, hosszú távú megoldást jelent ilyen jellegű problémáinkra. Termékeink között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Az exkluzív pliszé szúnyoghálótól, a hagyományos rolós szúnyoghálón át, a szúnyoghálóajtóig, még az egyszerű fix keretes szúnyoghálót is. Forgalmazunk továbbá vízszintes működtetésű szúnyoghálókat, a levehető keretes (peremes), toló és redőnnyel kombinált verziók is. A típusokat külön alább részletezzük.

Rendszerezésük

A szúnyogháló rendszereket két nagy csoportra oszthatjuk a fix és mobil szúnyoghálókra. A fix szúnyoghálókat olyan helyen érdemes alkalmazni, ahol fontos a gyakori szellőztetés (vagy akár az egész éves szellőztetés), viszont például virág locsolási, vagy kihajolási szempontból nincs igénybe véve az ablak. A fix szúnyoghálókat első sorban kis felületű ablakoknál alkalmazzák. Jellemzően wc, spájz, fürdőszoba és egyéb kis ablakoknál választják ezt a típust. A fix szúnyoghálók keretében a háló fogadására egy horony van kialakítva. A keret, vagyis zártszelvények egy sarokbetéttel vannak egymáshoz rögzítve. A fix keretes szúnyoghálók csak kívülről rögzíthetők az ablakhoz, így például panel házak ablakaihoz nem alkalmazhatóak. Ez alól egyedül a praktikus fix alumínium keretes, levehető szúnyogháló a kivétel. A mobil szúnyoghálók felhasználása sokkal szélesebb körben elterjedt.  Szerelhető egy és két szárnyú ablakokra, illetve ajtókra. A mozgatható szúnyoghálókat alapvetően mozgatási irányuk szerint különböztethetjük meg. Ez lehet vízszintes, vagy függőleges irányú.  Ablakokra a függőlegest, ajtókra inkább a vízszintes verziókat ajánljuk.
Rólunk

Fix keretes szúnyogháló

Egyszerű és olcsó. Későbbi elvtávolítására, vagy mozgatására viszont nincsen lehetőség. Felszerelése csavarozással történik, így csak kintről végezhető. Kivitelezéséhez biztosítottnak kell lennie a hozzáférhetőségnek. Sokan szerelnek fel rácsot is az ablak elé, ha ebben gondolkodik érdemes előbb a fix szúnyoghálóról gondoskodni, a kintről való felszerelés miatt.

Fix keretes peremes szúnyogháló

Itt is a keretre van erősítve a szúnyogháló. Fülekkel belülről az ablak peremére van rögzítve a szúnyogháló kerete, így csavarozás nélkül bármikor feltehető és leszedhető (a fel és levétel bentről történik). Minden fix szúnyogháló maximális mérete 120 x 150 cm.
Rólunk

Vízszintes/függőleges működtetésű tokból kihúzható rolós szúnyogháló

Előnye a könnyű szerelhetőségben, és működtetésben rejlik. Ugyancsak előnye, hogy télen, vagy amikor csak az ablakot szeretnénk használni, egy mozdulattal feltekerhető a tokba, és nem jelenik meg akadályként, amikor nem kell.  A tokból sínekben vezetve egy kézmozdulattal kihúzható, és ugyanilyen könnyen vissza is engedhető, rögzítése alul egy akasztó segítségével történik.  A vízszintes működtetésűnél a tok nem az ablak tetejénél, hanem oldalánál van rögzítve, a sínek pedig nem oldalt, hanem alul- és felül-vezetik a szúnyoghálót. Egy másik különbség, hogy nem akasztóval, hanem mágnessel történik a rögzítés a végállásban. A függőleges verziót ablakoknál ajánljuk, a vízszinteset ajtókhoz. Mivel a függőleges csak bentről lehet mozgatni, ellentétben a vízszintessel, amelyik kintről és bentről is mozgatható. A vízszintes verziót ajtókra ajánljuk, főként ott, ahol nyíló, vagy toló szúnyogháló ajtó kialakítására a helyigény miatt nincsen lehetőség. A nagyobb szélességeknél a kétoldali tok jelenti a megoldást. Ebben az esetben középen találkoznak a szárnyak és mágnessel rögzíthetőek egymáshoz. A felszerelés történhet az ajtó/ablak keretére, a redőnyre, vagy egy távtartóra is. A háló a tokba szerelt rugós feszítésű tengelyen kerül rögzítésre. A háló egy vezetősínbe kerül, így válik lehetővé az egy kezes mozgatás. A függőleges mozgatásúnál alul, a vízszintesnél oldalt van egy hálóakasztó (húzósín), amivel a mozgatás történik, és ami a mágnest vagy akasztót is tartalmazza a rögzítés miatt. A vízszintesnél, a hálóakasztón, és a nútban is van egy mágnes, amivel az összekapcsolás történik zárás esetén. 

Szúnyogháló ajtó (nyíló)

Csak ajtókra és azok nyitás irányával ellentétes működtetéssel rendelhetőek.  A gyártásuknál figyelünk a maximális stabilitásra, ezért széles kerettel és középen merevítéssel készítjük. Ajánlott még „rugdosó profil” -t is rendelni hozzá, így elkerülve a szúnyogháló sérülését és növelve az élettartamát (főleg gyerekek, vagy kisállatok jelenléte esetén). Az ajtó az előző terméknél már említett mágneses megoldás mellett csappantyúval is zárható. A merevítés kintről nézve egy S profillal van ellátva, mellyel az ajtó mozgatható, így egybe kötve a merevítés és a használhatóság funkcióját. A szúnyogháló ajtókat igény szerint 2-3 darab rugós zsanérral szereljük fel, de a nagyobb tartósság érdekébe szoktuk ajánlani az ablakpánttal való felszerelést is. Lehetőség van dupla szárnyas szúnyogháló ajtók rendelésére is.

Tolóajtós szúnyogháló

Nagy terasz ajtóknál javasoljuk ezt a típust. A nyitható szárnynál lévő ajtó részt eltoljuk a fix ablak rész elé, így biztosítva a nyitást. Egyik nagy előnye a minimális helyigény, a másik pedig, hogy két szárnyú változatban is rendelhető. Helyigénye nem vesz el a terasz területéből, mint a nyíló szúnyogháló ajtó. Viszont oldal irányba eltolhatónak kell lennie. Ezzel a termékkel kapcsolatban meg kell említeni, hogy az ajtóprofil kiemelhető a sínből, így télre, vagy tisztítás idejére nem válik zavaróvá.

Pliszé szúnyogháló

A Pliszé szúnyoghálót a közelmúltban Olaszországban fejlesztették ki és nagyon hamar elindult világhódító útjára és széles körben elterjedt. Modern házak kedvelt szúnyoghálója, azon belül is a nagyobb méretű teraszoknál szokás leginkább alkalmazni. Mozgatása ajtók esetében vízszintes irányban történik kézzel, zsinórral, vagy görgővel. Mozgatásának előnye, hogy bárhol megállítható (fokozatmentes), a hálót kis helyre harmonika szerűen oldalra gyűjti. A mozgatása gyerekjáték, nagyon könnyen kezelhető, így a legkisebbek is tudják használni.   A pliszé szúnyoghálók másik nagy előnye az alsó vezetősín hiánya, így nincs botlás veszély, vagy rálépés esetén sérülés veszély. A rolós szúnyoghálókhoz képest a pliszé bárhol megállítható, így amint kilépünk rajta, rögtön húzhatjuk is vissza magunk mögött, ezért csak a legravaszabb szúnyogoknak van esélyük bejutni. Az alsó vezető mindössze 5 mm magas,  mint egy burkolatváltó.  További előnye, hogy bármilyen nyílászáróra rögzíthető, akár kiemelő kerettel a redőny alá is, vagy L profillal keretre, kávára is lehet szerelni. További nagy előnye, hogy minimális a helyigénye és  nem tartalmaz olyan elemeket, amelyek meghibásodhatnak. Így például nincsen benne rugó, nincsen benne forgó, vagy más mechanikus alkatrész. Ez a szúnyogháló képes a legnagyobb felületek lefedésére is. Lehetőség van egy, két, vagy akár négy szárnyas kialakításra is. Ablakokra függőleges, ajtókra vízszintes működéssel ajánljuk. A pliszé szúnyoghálók kétféle módon mozognak, lehetőség van a zsinóros és a láncos vezetés kérésére is. A zsinóros verzió előnye a kisebb helyigény, a halkabb működés és a szélesebb körű alkalmazhatóság. A láncos verzió viszont minimális alsó vezetőt igényel csak.

További termék információk:

A háló alapanyaga üvegszálas műanyag, mely szürke és fekete színben választható. Anyaga nem éghető, nem kap  lángra, csak zsugorodik. A szürke szín nagyobb átláthatóságot biztosít,  nem zavar a kilátásba, a szem gyorsan megszokja, távolról pedig alig látszik. Ellentétben a hagyományos textil alapú hálókkal, az üvegszálas alapanyagnak köszönhetően időjárás álló és hosszú élettartammal rendelkezik. Szinte egyetlen ellensége van csak, a háziállatok, akik a karmaikkal kaparásszák. De erre is van megoldás. Fix szerkezetekhez rendelhető acélháló is,  melyben még ők sem tudnak kárt tenni, vagy integrálható kisállat átjáró. A szúnyoghálók anyaga UV stabil is.   Átmérője 0,011 mm. 

Legtöbb termékünknél alumínium keretet, és sínt használunk a hosszú élettartam, a nagyobb merevség, és a magas igénybevétel miatt. Ezek az alkatrészek bármilyen RAL színben színterezhetőek, vagy famintás Renolit fóliával is rendelhetőek. Emellett lehetőség van egyes termékeket fehér műanyagból is rendelni ha csak az ár számít. (lásd táblázat). 

A termékeket alapáron fehér vagy barna színben adjuk, de felár ellenében bármilyen RAL színben rendelhetőek. A mozgatható szúnyoghálók közös tulajdonsága, hogy a sínekbe, vagy lefutókba minden esetben kefét rögzítünk. Ez biztosítja a halkabb működést, és azt, hogy oldalt se tudjanak a hívatlan vendégek bejutni.

Lehetőség van kutyahálóra rendelésére is, ami a kisállatok közlekedését biztosítja a szúnyoghálón át.
Tisztítás: Egyszerűen nedves kedővel, vagy enyhén szappanos szivaccsal is lehet törölni.  Nem javasolt viszont a száraz törlés, mivel így statikus töltés jelentkezhet, ami vonzza a port és egyéb  szöszöket.

Egy gombnyomásra öntől....

Egy hívásra öntől....

Ha valamelyik termékünkel vagy szolgáltatásunkal kapcsolatban további információkat szeretne kapni, kérem írjon nekünk. Pár órán belül igyekszünk válaszolni.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

+36 30 272 8196

horoniczablak@gmail.com

info@horoniczfa.hu

Iroda/Telephely: 8700 Marcali, Boronkai u. 3

Közösség: