Reluxák

  Reluxa

Az árnyékolás egyik legkedveltebb darabja a reluxa. Ez egy hosszú élettartamú termék, mindenki számára megfizethető áron. Nagy előnye, hogy bármilyen nyílászárónál alkalmazható legyen szó háromszög ablakról, bukó nyíló ablakról, vagy feszítéssel akár a bejárati ajtónál is alkalmazható, így megelőzve a kilengést. Emellett a régebbi típusú ablakoknál a két üveg közé , vagy  magára az ablakszárnyra, illetve az ablak tokra is fel lehet szerelni, ezzel tovább növelve a reluxa széles körű felhasználási lehetőségeit.
Másik nagy előnye, hogy az alumínium lamellák forgatásával könnyedén szabályozható a beengedett fénymennyiség. A lamellákat kétféle szélességben (16 mm, 25 mm) és 30 féle színben is választhatja, így a reluxa könnyen illeszkedik a környezetébe.

Nyirkos helyeken is alkalmazható. Mivel nem textilből készül, ezért nem szívja fel a nedvességet, és nem penészesedik.
A reluxa karnisa alumíniumból készül, és bármilyen RAL színre színterezhető ( alap esetben fehér ), így könnyen elérhető a lamellák és a karnis közti színharmónia.
Mozgatásuk két módon történik. A felhúzni és leengedni egy zsinór segítségével lehet, és bármilyen magasságban  megállítható. A lamellák dőlésszögét pedig egy pálca, vagy bovden segítségével lehet állítani bármilyen leengedett magasságban. A lamellák állításához tehát nem szükséges a reluxát teljesen leengedni, így az árnyékolás gyakorlatilag bármilyen tetszőleges mértékben megvalósítható.

Üvegpálcás típus

A lamellákat két módon lehet kezelni. Egy zsinórral lehet a magasság állását alakítani, míg egy pálca segítségével lehet a forgatást végezni. Az üvegpálca nevével ellentétben nem üvegből, hanem egy áttetsző, merev, esztétikus műanyagból van.  Három féle pálca érhető el a reluxákhoz. Egy barna, és fehér színű bowdenes műanyag bevonatú pálca, és egy PVC készült üvegpálca, mely átlátszó és jelenleg a legkedveltebb típus, emellett a legmutatósabb is. A bowden és az üvegpálca között a megjelenésen kívül egy különbség van. Az üvegpálcánál nincs rögzítés az ablakkereten, míg a bowdennél van.
A tartókonzoloknál is két különböző verzió érhető el. Az egyik a rejtett konzol. Ezt rögzítjük a kívánt helyen és rácsatlakoztatjuk a karnist, amely így eltakarja a konzolt. A másik a hagyományos konzol. Ez egy u alakú konzol, nagy előnye, hogy 3 oldalon is rögzíthető, így növelve az elhelyezési lehetőségeket.
A karnis, vagy sín egy 25×25 mm-es lemez. A végein műanyag fedőlappal. Választható elöl- és oldalt kivezetős verzióban is. Anyaga alumínium, megy bármilyen RAL színre színterezhető, így összhangba hozható a kiválasztott lamella színnel.
Záróléc ellátja a súly funkcióját is. Fontos a lyukasztás és a pontos szabás a könnyű működtetés érdekében.
Rólunk

A rendszer tulajdonságai

Általánosságban jellemző a reluxákra, hogy egy súlyzár biztosítja a rögzítést a kívánt pozícióban. A húzásiránnyal lehet szabályozni az állásokat. Nagy előnye, hogy felhúzásnál és leengedésnél is minden állásban rögzíthető a reluxa. A kezelést kívánság szerint bármelyik oldalon elhelyezhető. A karnis felső részén tartókonzolok biztosítják a megfelelő rögzítést, mely az üvegléchez csatlakozik, így nem szükséges átfúrni a nyílászárót.
A lamellák átlagos vastagsága 0,18 mm – 0,24 mm között változik. Mivel alumíniumból készülnek, és domborítva vannak, ezért rugalmasak, így behatás esetén visszanyerik eredeti alakjukat.
A normál reluxa maximális  szélessége 2 méter, maximális magassága 2,4 méter lehet. De van lehetőség ettől eltérő maximális méretezésre is. Ez esetben kérje szaktanácsadásunkat, mivel a súly miatt kár keletkezhet a szerkezetben.

Egy gombnyomásra öntől....

Egy hívásra öntől....

Ha valamelyik termékünkel vagy szolgáltatásunkal kapcsolatban további információkat szeretne kapni, kérem írjon nekünk. Pár órán belül igyekszünk válaszolni.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

+36 30 272 8196

horoniczablak@gmail.com

info@horoniczfa.hu

Iroda/Telephely: 8700 Marcali, Boronkai u. 3

Közösség: