Redőny automatizálás

  Életstílus gombnyomásra

Egyre inkább elterjedt a redőnyök motorizált mozgatása. Napjainkban ez nem pusztán kényelmi funkció, hanem épületvezérlési rendszerbe integrálva komoly energiahatékonysági és biztonsági előnyei is vannak. A tengelybe szerelt elektro-motort lehet fali kapcsolóval, távirányítóval, vagy akár okostelefonnal is vezérelni. Rendelhető hozzá fény- és szélérzékelő, vagy akár időkapcsoló is. Előnyeik a hatékonyabb árnyékolás, az épület optimálisabb energiafelhasználása, valamint  hogy viharban az üveg és az ablak védve marad. Az időkapcsolóval pedig távollét esetén is az otthon tartózkodás látszatát keltheti, így elijesztve a betörőket.  A motoros redőny létrejötte a redőnyök folyamatos korszerűsödésének eredménye, így a hagyományos gurtnis redőnymozgatás mellett, illetve helyett elektromos redőnymozgatás is lehetséges, ami a kényelmes kezelhetőségen túl megkönnyíti a nagy méretű, nehezen felhúzható redőnyök mozgatását is.

Motoros redőny típusai:
A motoros redőny minden olyan redőnytípusnál elkészíthető amelyeknél a redőnylécek oldalirányú elcsúszása meg van gátolva, legyen az külső tokos, vakolható tokos vagy felső tokos redőny.
Ezekből a redőnytípusból készült elektromos redőnyöknél nem kell attól tartani, hogy a motorok beépítése miatt  a redőnytokok mérete megnövekedne, mivel az elektromos motor a fémtengely belsejébe van beszerelve, ezért nem igényel plusz helyet, így a motoros redőny is hasonló tokméretű és esztétikus megjelenésű lesz mint a gurtnis mozgatású redőnyök.

Kapcsolós vezérlés

Amikor a motoros redőny vezérlése falikapcsolóval történik, akkor a 230V-os feszültség a speciális motorkapcsolón keresztül jut el a redőnymotorhoz, annak megfelelően, hogy a redőnyt le vagy felfelé akarják mozgatni.
A kapcsolóval történő vezérlésnél kétféle vezérlési lehetőség van, az egyik a standard kapcsolós, amikor a megfelelő gomb megnyomásával le vagy felfelé mozgatjuk a redőnyt, vagy a stop-gomb megnyomásával megállítjuk annak mozgását.
A másik kapcsolóval történő vezérlési lehetőség az úgynevezett programozható kapcsolóval lehetséges, amivel egyrészt a LE és FEL, illetve a STOP gombok megnyomásával lehet vezérelni, valamint programozással az előre beprogramozott időpontokban a redőnymotor automatikusan leengedi vagy felhúzza a redőnyöket.
Rólunk

Távirányítós vezérlés

Az elektromos redőny távirányítóval történő vezérlése abszolút kényelmet biztosít a használója számára, mert akár a szomszéd szobákból is vezérelhet egy vagy több motoros redőnyt is.
Távirányításos vezérlésnél arra is lehetőség van, hogy a redőnyök külön külön mozgatva, vagy egyszerre az összes redőny legyen felhúzva vagy leengedve.
A távirányítós vezérlésnél a hálózati 230V-os feszültség, oldható kötéssel, közvetlenül a rádiófrekvenciás vevővel egybeépített redőnymotorral van összekötve, ami a távirányítóból érkező vezérlőimpulzus hatására a kívánt irányba elindul vagy épp megáll.
Az elektromos árammal működő motoros redőnyökhöz leggyakrabban alkalmazott távirányítók az egy és a négycsatornás kivitelűek, azaz az egycsatornás távirányítóval csak egy elektromos motoros redőnyt míg a négycsatornással négy különböző motoros redőnyt lehet egymástól függetlenül vagy akár egyszerre vezérelni.
Az egy, illetve a négy plusz egycsatornás távirányítókon kívül létezik még 5 + 1, 6, 15 + 1 és 16 csatornás távirányító is, valamint programozható távirányító is.

Okos ház központ DD 7002 B

Gyors és egyszerű telepítés.

Különböző helységeket lehet alkotni, egyedi megnevezéssel és saját fotóval.
Minden egyes árnyékolót külön és együtt is lehet csoportosan %-ra pontosan vezérelni, valós idejű visszajelzéssel.
Az időprogram pedig teljesen egyedi lehet, ami akár a napkeltét és napnyugtát is követni tudja.
A telefonunkra mindig jön a visszajelzés, ha esemény történt. Ingyenes és korlátlan applikáció használat!
Rólunk

Okos ház központ bemutató videó 

Egy gombnyomásra öntől....

Egy hívásra öntől....

Ha valamelyik termékünkel vagy szolgáltatásunkal kapcsolatban további információkat szeretne kapni, kérem írjon nekünk. Pár órán belül igyekszünk válaszolni.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

+36 30 272 8196

horoniczablak@gmail.com

info@horoniczfa.hu

Iroda/Telephely: 8700 Marcali, Boronkai u. 3

Közösség: